Dansclincs | Fabritiusschool

By 8 oktober 2019Media

Dansclincs basisschool in Hilversum

Van 16 tot en met 27 september 2019 gaven Manon Weijn (Streetdance) en Boga Barbosa (Hip Hop) 2 weken lang toffe, leuke en leerzame dansclinics aan alle kinderen van de Fabritiusschool in Hilversum.

In deze gedurende 2 weken maakten alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool kennis met dans. Hierdoor konden de leerlingen samen met de docenten doelgerichter werken aan de dansmaterie en het sneller onder de knie krijgen. Dit bevorderd onder andere de wilskracht en discipline van het kind zelf.

De voeten van de groepen drie gingen als eerste van de vloer. Van een slide tot een draai, een sprong en een kick bol change, leerden de kinderen een Streetdance choreografie aan, die ze uiteindelijk zelfstandig konden uitvoeren. Naast de choreografie kwamen de elementen samenwerken, muziekmaten herkennen en dansimprovisatie ook aan bod.

De groepen vier tot en met zes dansten op variërende top 40 muzieknummers. Beginnend met een warming-up in de kring, waarbij ze om de beurt elkaar dansend na moesten doen. Dit bevorderd het zelfvertrouwen, groepsgevoel en creativiteit.

Na enkele dansopdrachten verder te zijn, leerden de leerlingen een choreografie aan. Dit was voornamelijk gericht op Streetdance met zo nu en dan de dansstijl Modern-Jazz.

Hip Hop, dat was de dansstijl tijdens de twee donderdagochtenden voor de groepen zeven en acht. De dansbewegingen zoals “ bounce, rock & grooves” uit de warming-up kwamen terug in de choreografie. Als herkenning is dat prettiger een dans in te studeren en komt er meer verdieping in de dansmaterie. Dit ter bevordering van de Hip Hop techniek.

De aller jongste, groepen een en twee, genoten ook van hun dans uur! Onder leiding van  Manon Weijn begonnen de kleuters met vrij bewegen, dit in samenhang van verschillende dansopdrachten. Zoals per kleur onthouden welke dansbeweging erbij hoort, tussendoor freestylen en te leren samenwerken. Na het onderdeel vrij bewegen, leerden de kinderen een klein stukje choreografie aan in de dansstijl Kidsdance oftewel Streetdance voor de kleinsten. Huppelen, springen, klappen en bouncen, het was een vrolijke dans!

De les werd afgesloten met het dansverhaal “Meneer Klodder”. Dit spreekt de fantasie in het kind aan en bevorderd het hun inlevingsvermogen en de danstechniek (grove en fijne motoriek, ruimtebesef, ritme, etc.).

Frank Higler, Elise van den Hoorn en alle docenten, leerlingen van de Fabritiusschool, ontzettende dank voor de leuke sportieve en dansende ochtenden en/of middagen! Manon en Boga hebben ervan genoten!