Hip Hop danslessen in Hilversum

HipHop; een van de meest populaire en bekendste straatdansstijlen waarbij het gaat om de “bounce, rock & grooves”. De dansstijl is afkomstig uit de Verenigde Staten maar hedendaags wereldwijd bekend als de stand-up vertegenwoordiger van de HipHopcultuur naast o.a. Popping. Leer de basis, verdiep je in de foundations & creëer je eigen manier van dansen.

Duur van de les 60 minuten.

Meld je aan voor een proefles >
Schrijf je direct in >

Mogelijkheden:

Maandabonnement

  • 1 les/week Peuterballet (€ 22,50)
  • 1 les/week (€ 32,50)
  • 2 lessen/week (€ 48,50)
  • 3 lessen/week (€ 65,00)
  • 4 lessen/week ( €80,00)

Waarom Hiphop volgen bij Dance On Point:

  1. Je krijgt echte HipHop!
  2. Kwalitatieve en uitstekende didactische lessen
  3. Kleine dansgroepen waarin aandacht wordt besteed aan zowel het individu als het groepsgevoel
  4. Voor alle leeftijden en niveaus

HipHop

HipHop is een breed begrip (dj’en, rappen, breakdance en graffiti) en is door journalist Kevin Donovan vastgelegd. Toentertijd de leider van de gang Black Spades en later de HipHop-DJ Afrika Bambaataa.

Geschiedenis

Door de aanleg van een enorme snelweg in de straatdeel The Bronx in New York in de jaren ‘70 werd de bevolking verdeeld in tweeën. Doordat de huizen in waarde daalden vertrokken de middenklassers en bleven de Afro-Amerikanen en Latino’s over. De clubs buitenom de steden van The Bronx kon men niet betalen en creëerde zo hun eigen straatfeesten, oftewel block party. Dj’s zette hun muziekinstallaties op straat en draaiden instrumentale drummuziek dat aansloeg en zeer geschikte beat was voor b-boying/b-girling (breakdance). En zo werd deze dansstijl het fysieke aspect van de HipHop als de groei in de jonge hiphopcultuur en overgewaaid naar andere landen.

The golden age

De HipHop maakte eind de jaren tachtig en begin de jaren negentig grote stappen op het vlak van nieuwe stijlen. Door opkomst van variërende muziekgenres wat geëxperimenteerd werd door rappers zoals LL cool J, Run DMC en Beasty Boys, creëerde dansers substijlen voor de HipHop. Dat tot hedendaags in ontwikkeling blijft.

Substijlen

Waving
De bewegingen in het lichaam worden vloeiend als een golf uitgevoerd.

Popping
Elke spier in het lichaam (benen, armen of lichaam) wordt los van elkaar aangespannen, waardoor je het poppen in het lichaam creeërt.

Locking
Je houdt de uitgevoerde beweging kort vast ‘locken’ en vervolgens het weer los te laten.

Housing
Het creeën van snelle voetenwerk en doen overkomen van zwevend dansend over de vloer.

Wacking
Is een dansstijl dat geïnspireerd is door locking wat voornamelijk uitgevoerd wordt door vrouwen. De armen zijn losjes, maar met precisie door de lucht wordt voorbewogen en achter de rug om en er weer vandaan wordt gehaald.

Krumping
Zijn explosieve bewegingen dat door middel van kracht wordt toegepast in bijvoorbeeld om je heen slaan en het stampen van op de grond. Het is de meest agressieve dansstijl van het HipHop genre.

Breakdance
Het voornamelijk op handen en voeten dansen, wat lijkt op acrobatische kunsten. Er is vele kracht en kennis nodig om bijvoorbeeld een headspin (draai op je hoofd) te kunnen maken.

New Style
Deze nieuwste genre mixt alle HipHop stijlen door elkaar heen wat zorgt voor nieuwe en originele bewegingen.

Kortom HipHop is een dansstijl dat vraagt om creativiteit, ritmegevoel en veel energie!