Kinderballet

Kinderballet in Hilversum

Proefles kinderballet aanvragen


Kinderballet danslessen

Kinderen van 5 t/m 6 jaar stromen in bij de Kinderballet les. In deze les is er aandacht voor de basistechniek van klassiek ballet. Hierbij wordt de nadruk gelegd op coördinatie, beheersing van het lichaam en een mooie uitvoering van de oefeningen. Deze oefeningen worden uitgevoerd aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal. Daarmee wordt aan alle disciplines aandacht besteed. Klassiek ballet is de ideale basis voor andere dansstijlen.

Duur van de les: 60 minuten.

Lestijden

Vrijdag 15.45 uur

Zaterdag 10.00 uur

Kledingvoorschriften

Om een kalme en harmonieuze sfeer te bevorderen tijdens onze Kinderballet lessen, hanteert Dance On Point specifieke kledingvoorschriften. Deze voorschriften dienen niet alleen als standaard outfit voor optredens, maar stellen ook onze docenten in staat om onze jonge dansers optimaal te begeleiden en corrigeren, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Tijdens de Kinderballet lessen verzoekt Dance On Point alle leerlingen vriendelijk om hun langere haren vast te maken. Hierdoor kunnen onze docenten de houding van de nek en rug nauwkeurig corrigeren en wordt het risico op oogletsel door zwiepende haarpunten geminimaliseerd.

De Danswinkel in Hilversum, gelegen aan Spoorstraat 13, is volledig op de hoogte van de kledingvoorschriften van Dance On Point. Daarom ontvangt elk lid van Dance On Point 10% korting op zijn of haar bestelling.

FAQ

Veel gestelde vragen

Zeker, dat is mogelijk als er beschikbare plekken zijn in de les en we een volledig ingevuld proefles aanmeldingsformulier van jullie hebben ontvangen. Na aanmelding ontvang je zo snel mogelijk een e-mail ter bevestiging. Daarna zijn jij en je kind van harte welkom bij de aangegeven eerste dansles.

Dat betreft één les naar eigen keuze. Indien gewenst, kan na overleg tegen een vergoeding van € 10,00 een extra losse les worden bijgewoond.

Wij adviseren comfortabele (sport)kleding, zoals een legging, shirt en sokken.

Absoluut, dat is een optie. Er zijn enkele eigen parkeerplaatsen beschikbaar voor de deur en er zijn ook parkeermogelijkheden rondom de dansschool. Het parkeren is kosteloos.

Het is je eigen verantwoordelijkheid als je niet aan de dansles kunt deelnemen; helaas kunnen gemiste lessen niet worden ingehaald.

Kinderballet bij Dansschool Dance On Point, Hilversum

Bij Dansschool Dance On Point in Hilversum wordt de magie van dansen tot leven gebracht voor de jongste dansliefhebbers. Kinderballet, een van de meest geliefde klassen, biedt een betoverende introductie tot de elegantie en gratie van het ballet. Onder leiding van ervaren instructeurs krijgen kinderen de kans om hun verbeelding te laten bloeien terwijl ze de basisprincipes van ballet leren.

Wat is Kinderballet?

Kinderballet is een speciaal ontworpen programma dat zich richt op kinderen tussen de drie en zes jaar oud. Het combineert speelse bewegingen met gestructureerde technieken om een leuke en educatieve ervaring te bieden. De lessen zijn zorgvuldig ontworpen om de motorische vaardigheden, coördinatie en creativiteit van jonge dansers te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd worden ondergedompeld in de betoverende wereld van ballet.

Leerdoelen van Kinderballet

  1. Motorische Vaardigheden: Kinderen ontwikkelen hun evenwicht, flexibiliteit en kracht door middel van eenvoudige balletbewegingen en oefeningen.

  2. Creativiteit: Door middel van improvisatie en verhalende dansoefeningen worden de verbeeldingskracht en expressieve mogelijkheden van kinderen gestimuleerd.

  3. Basistechnieken: Fundamentele ballettechnieken zoals posities van de voeten en armen, evenals eenvoudige sprongen en draaien, worden op een speelse en toegankelijke manier geïntroduceerd.

Lesstructuur

Elke Kinderballetles bij Dance On Point is zorgvuldig gestructureerd om een evenwicht te bieden tussen educatie en plezier. De lessen beginnen met een gezamenlijke warming-up om de spieren op te warmen en de concentratie te vergroten. Vervolgens worden eenvoudige ballettechnieken en bewegingen geleerd, afgewisseld met leuke spelletjes en activiteiten om de betrokkenheid van de kinderen te behouden. De lessen eindigen vaak met een verhalende dans, waarbij kinderen worden aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken terwijl ze een verhaal uitbeelden door middel van dans.

Voordelen van Kinderballet

  1. Fysieke Ontwikkeling: Kinderballet helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit, coördinatie en kracht van jonge dansers, wat bijdraagt aan een gezonde groei en ontwikkeling.

  2. Zelfexpressie: Door middel van dans leren kinderen zichzelf uit te drukken op een creatieve en artistieke manier, waardoor ze zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ontwikkelen.

  3. Sociale Interactie: In de les leren kinderen samen te werken, te delen en te communiceren met hun leeftijdsgenoten, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Over Dansschool Dance On Point

Dansschool Dance On Point, gevestigd in Hilversum, is een gerenommeerde dansschool die zich toelegt op het bieden van kwalitatief hoogstaand dansonderwijs aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Met ervaren en gepassioneerde instructeurs en een warme en gastvrije omgeving, biedt Dance On Point de ideale plek voor kinderen om hun liefde voor dans te ontdekken en te ontwikkelen.

Conclusie

Kinderballet bij Dansschool Dance On Point in Hilversum biedt een betoverende introductie tot de wereld van ballet voor jonge dansliefhebbers. Met een focus op plezier, creativiteit en educatie, stelt Kinderballet kinderen in staat om hun verbeelding te laten bloeien terwijl ze belangrijke motorische en sociale vaardigheden ontwikkelen. Met ervaren instructeurs en een ondersteunende omgeving is Dance On Point de perfecte plek voor kinderen om hun eerste danspassen te zetten en een levenslange liefde voor dans te cultiveren.