Feminine

Feminine in Hilversum

Proefles Feminine aanvragen


Feminine danslessen

De dansstijl Feminine is een substijl uit de Hip Hop en Voque. Het is vrouwelijk, sexy maar tegelijkertijd elegant, uitdagend en stijlvol. Werk aan dynamiek, kracht en lichaamsbewustzijn dit alles vergroot je zelfverzekerdheid.

In de les leer je onder andere hedendaagse choreografieën aan, die gedanst worden op sneakers of op sokken (Dit in overleg met docent).

“Dus haal jouw meest vrouwelijke kant naar boven en ontdek hoe stijlvol deze dansstijl is”. Tijdsduur 60 minuten.

Lestijden

Donderdag 20.00 uur

Kledingvoorschriften

Tijdens de Feminine lessen zien wij graag alle cursisten die lang haar hebben dat het vastgemaakt wordt in een staart. De docente kan hierdoor de houding van de hals en rug correct corrigeren en kans op oogletsel door zwiepende haarpunten in het oog wordt geminimaliseerd.

Wij adviseren fijn zittende sportkleding aan te trekken, denk hierbij aan een legging, shirt en een indoor sneaker met non marking zool, dit ter bescherming van de dansvloer. Anders kan er ook op sokken worden meegedanst.

FAQ

Veel gestelde vragen

Absoluut, dat is mogelijk als er ruimte beschikbaar is in de les en we een volledig ingevuld aanmeldingsformulier voor de proefles van jou hebben ontvangen. Na aanmelding krijg je zo snel mogelijk een bevestiging per e-mail. Daarna ben je van harte welkom bij de aangegeven eerste dansles.

Dat is één les na vrije keus. Na overleg kan tegen betaling van € 10,00 een tweede losse les gevolgd worden. 

Wij adviseren fijn zittende (sport)kleding; denk hierbij aan een legging of sportbroek, top en een indoor sneaker met non marking zool. Ook kan er op sokken worden meegedanst. 

Natuurlijk, dat is mogelijk. Er zijn enkele eigen parkeerplaatsen voor de deur, evenals parkeergelegenheid rondom de dansschool. Parkeren is kosteloos.

Graag mailen naar info@danceonpoint.nl

Als je niet kunt deelnemen aan de dansles is dat je eigen verantwoording, helaas je kunt geen lessen in halen.

Feminine

Eerste vrouwelijke erotische danseres

Met haar wat oudere dansers lichaam ontkrachte de Nederlandse Mata Hari halverwege de twintigste eeuw de standaard jonge soms wat maagdelijker dansvorm in het erotisch dansen. Met deze toentertijd moderne dansstijl werd ook de uiting van feminisme uitgedrukt.

Het feit dat hierdoor danseressen eind de negentiende eeuw hun eigen choreografieën maakten en ook uitvoerden, ontstond er in de danswereld meer gelijkheid tussen man en vrouw. De vrouw werd onafhankelijk en kreeg de controle over haar lichaam.

Oorsprong

Door de Friese pionier Mata Hari en de Franse Adorée Villany was voor vele volgende danseressen en choreografen de inspiratiebron om het vrouwelijke schoon aan het daglicht te brengen. Zo ontstond eind de jaren zeventig de dansstijl Vogue, ook wel Performance (presentatie) dans genoemd.
Deze vorm is geïnspireerd uit de oude beroemde Egyptische hiërogliefen met daarin de kernmerken stijve, hoekige en rechte arm, been en lichaamsbewegingen.

In de loop der jaren heeft Voguing zich enorm ontwikkeld in de LGBT-balzaal scenes (subcultuur in New York) en clubs in de grote steden van de Verenigde Staten.

De vijf elementen uit Vogue zijn terug te vinden in de dansstijl Feminine, dit mede dankzij grote pop beroemdheden zoals Madonna met haar nummer Vogue in de jaren ’90, Beyonce en Rihanna in hun videoclips dat gerelateerd is aan de muziekgenre Hip Hop en R&B en is wereldwijd populair geworden.

  • Duckwalk: Op je hielen gehurkt zitten en je benen vooruitschoppen.
  • Catwalk: Overdreven vrouwelijk lopen, benen gekruist, heupen wiegend en meenemen van de armen
  • Hands: Het uitdrukken van emoties.
  • Floorwork: Op een sensuele manier rollen en draaien over grond.
  • Spins en Dips: Een spectaculaire draai dat op de grond eindigt.

20e eeuw

In de 20e eeuw is de dansstijl Feminine vastgelegd en is het een officiële dansvorm geworden. Oud en hedendaagse vrouwelijke bewegingen zijn in een nieuw jasje gestoken dat tot op heden in vele clips van beroemdheden te zien is. Of er nu gedanst wordt op sneaker of op high heels, de vrouwelijke sensuele bewegingen blijven er.