Urban Fusion

Urban Fusion in Hilversum

Proefles Urban Fusion aanvragen


Urban Fusion danslessen

Tijdens de les Urban Fusion maak je kennis met verschillende dansstijlen, van Streetdance tot Hip Hop en van Urban tot Dancehall. Op populaire beats en hits van nu versterk je je spieren en leer je energieke choreografieën aan. Dit maakt URBAN FUSION tot een intensieve work-out die supergezellig en leuk is! Tijdsduur 60 minuten.

Lestijden

Donderdag 18.00 uur (13-15 jaar)
Donderdag 19.00 uur (15-18 jaar)

Kledingvoorschriften

Voor Urban Fusion danslessen heeft Dance On Point specifieke kledingvoorschriften: fijn zittende (gym)kleding, denk hierbij aan een legging, shirt en een indoor sneaker met non marking zool, dit ter bescherming van de dansvloer. 

Tijdens Urban Fusion lessen bij Dance On Point worden dansers verzocht hun langere haar vast te dragen. 

FAQ

Veel gestelde vragen

Ja dat kan als er een plek in de les vrij is en wij van jullie een volledig ingevulde proefles aanmelding hebben mogen ontvangen. Je ontvangt z.s.m. na aanmelding een email met de bevestiging.  Vervolgens ben je welkom op de eerst aangegeven dansles. 

Dat is één les na vrije keus. Na overleg kan tegen betaling van € 10,00 een tweede losse les gevolgd worden. 

Wij adviseren fijn zittende (sport)kleding; denk hierbij aan een sportbroek of legging, shirt en indoor sneaker met non marking zool. Anders graag mee dansen op sokken.

Ja dat kan. Er zijn voor de deur beperkte eigen plekken en er zijn parkeermogelijkheden rondom de dansschool. Het is gratis parkeren.

Graag mailen naar info@danceonpoint.nl

Als je niet kunt deelnemen aan de dansles is dat je eigen verantwoording, helaas je kunt geen lessen in halen. 

Urban Fusion

URBAN FUSION

Het woord “Urban” is een verzamelnaam van meerdere dansvormen dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en door de verschillende straatculturen van over de hele wereld is het een bekend fenomeen geworden. Met “Fusion” daaraan toevoegend is het een combinatie van newstyle/commercial Hip Hop (het woord zegt het al, het is de nieuwste stijl van Hip Hop) met invloeden van moderne dans. Kortom je komt in aanraking met Streetdance, Hip Hop en Dancehall.

GESCHIEDENIS

DANCEHALL

In de jaren ’70 is Dancehall in Jamaica ontstaan. Het is een subgenre van de populaire reggae. Door het specifieke ritme uit de reggae dat gevormd werd door de bas en drums, het toasten oftewel het ritmisch praten over de muziek naar publiek toe dit in plaats van zingen en deze stijl zich uitbreidde naar discotheken, is de muziek eind jaren ’80 getransformeerd tot hedendaagse Dancehall.  

Dancehall is te herkennen aan de tropische vibes. De snelle en energieke moves worden afgewisseld met zachte bewegingen, dit samen maakt deze dansvorm uitdagend.

HIP HOP

De dansstijl Hip Hop is ontstaan eind de jaren ’70. In de Bronx, een staat in de Verenigde Staten, kwam een tweeverdeling in de bevolking. Vanwege de lagere inkomens organiseerden De Afro- en Latino Amerikanen in hun eigen wijken straatfeesten. Tijdens deze Block Party’s draaiden DJ’s hun instrumentale drummuziek waarop B-boys en B-girls hun breakdance moves konden uitvoeren.

STREETDANCE

Streetdance is een onderdeel van de Hip Hop cultuur dat eind jaren ’80 in Amerika is ontstaan. Door vele danswedstijden dat op de straten werden gehouden, in nachtclubs waar men in de nacht kon uitgaan of op thuisfeesten waar gefreestyled werd, bloeide deze vorm van straatdans in een hoog tempo op. De stijl streetdance kwam nog meer aan het licht toen eind jaren ’90 de filmindustrie en subculturen er meer bekendheid aan gaven.

FUSEREN VAN DANSSTIJLEN

Door verscheidende muziekgenres en popartiesten, rappers en dans pioniers, blijven deze Urban dansvormen zich regelmatig evalueren en ontwikkelen in nieuwe bewegingen.