Kidsdance danslessen in Hilversum

Leeftijd 4 tot 6 jaar

Kidsdance is er speciaal voor kinderen van 4 en 5 jaar die ervan houden om lekker te bewegen op muziek. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het ritmegevoel en de juiste lichaamshouding. In deze les kun je je energie kwijt door te swingen en vrij te dansen op vette beats en bekende hits.

Om de spanningsboog bij de jonge kinderen hoog te houden, werken we met terugkerende, korte bewegingsactiviteiten en duurt de kidsdance les 45 minuten.

Meld je aan voor een proefles >

Mogelijkheden:

Maandabonnement

  • 1 les/week (€ 33,00)
  • 2 lessen/week (€ 50,00)
  • 3 lessen/week (€ 65,50)

Waarom Streetdance volgen bij Dance On Point:

  • Stoere en uitdagende choreografieën
  • Kleine dansgroepen waarin aandacht wordt besteed aan zowel het individu als het groepsgevoel
  • Unieke lesmethode

ENERGIE LEVEREN OP FYSIEK GEBIED

De richtlijnen voor een vierjarig kind of ouder, wordt geadviseerd om eenmaal per dag matig intensief te bewegen, drie keer per week spier- botversterkende activiteiten te ondernemen en minimaal tweemaal in de week te sporten, dat laatste is puur om de vaardigheden in de motoriek te ontwikkelen. Dansen is daar dus een uitstekende vorm voor!

Dance On Point heeft voor de les Kidsdance een eigen lesontwikkelingsplan samengesteld, hierdoor kan onder andere op spelenderwijs de fijne en grove motorische vaardigheden worden aangeleerd, denk hierbij aan: trekken, duwen, heffen, dragen, draaien, slepen, hinken, schuiven, rollen, draaien, vallen en balanceren.

Door vaste danslessen aan te bieden, een betrouwbare/ consequente en lieve docent(e) op de dansgroep te zetten en een toegankelijke locatie te creëren, creëert Dance On Point op deze manier een veilige thuishaven en wordt daardoor optimaal de fysieke en motorische vaardigheden van de kleuter het kind (4-6 jaar) gestimuleerd.

KIDSDANCE IS VOORBEREIDING OP DE LES STREETDANCE

Het jonge kind leert zorgvuldig motorische vaardigheden en basisbewegingen voor de dansstijl Streetdance aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn; bounces, step touch, grapevine, v-stap, cross-over, windmolen arm, etc. Op latere leeftijd komt hier verdieping in.

Het is van belang om de bewegingen met regelmaat te oefenen en te herhalen, dit zodat de kinderen de activiteiten onder de knie krijgen en het gaan herkennen. Daardoor komen de basisbewegingen gedurende les jaar in variatie voor, zoals met verscheidende materialen, op andere ondergronden, wisselende muzieknummers en in aangeleerde choreografieën. Ook leren de jonge dansers te luisteren naar de muziek, het bepalen van het tempo en het vervolgens correct ritmisch te kunnen uitvoeren. In de dansles wordt er gedanst op hedendaagse liedjes en zijn ze swingend en vrolijk.

AANDACHT VAN EEN KLEUTER BEHOUDEN

De spanningsboog van een kind kun je niet afdwingen maar wel stimuleren. Vandaar wordt er tijdens de dansles van 45 minuten afgewisseld met het leren van choreografieën, dansspellen en verhalen dansen. Door het te blijven ervaren, blijft het vaak beter hangen en wordt langzamerhand de spanningsboog vergroot.

Een spelvorm dat altijd gerelateerd is aan dans speelt ook zeker een belangrijk onderdeel tijdens de dansles. De onderlinge relaties komen dan tot stand en deze rol is belangrijk bij het ontwikkelen van nieuwe sociale (emotionele en cognitieve) vaardigheden.

Niet alleen intellectuele spellen zijn belangrijk maar ook de fantasie prestaties, denk hierbij aan een verhaal dansen waarbij het kind volledig kan opgaan in zijn of haar belevenis. Het vrij dansen, van de gehele ruimte gebruik maken, expressie, creativiteit, improviseren.

Kortom; Al deze gecombineerde bouwstenen maken de lessen Kidsdance bij Dance On Point af en heeft het in alle opzichten positieve ontwikkelingen voor de kleuter.