Klassiek Ballet 55+

Klassiek Ballet senioren in Hilversum

Proefles Klassiek Ballet aanvragen


Klassiek Ballet 55+ danslessen

Een Klassieke Balletles voor senioren die affiniteit hebben met klassieke muziek, graag gracieuze bewegingen uitvoeren, het lichaam soepel en krachtig houden, het evenwicht en de coördinatie willen versterken. Dan is dit de geschikte dansles.

Tijdens de balletles van een gedurende uur worden de oefeningen rustig opgebouwd en uitgelegd en dat wordt uitgevoerd aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal.

Blijven bewegen is gezond en dat in combinatie met een echte Klassieke Ballet les is fantastisch!

Duur van de les: 60 minuten.

Lestijden

Vrijdag 10.00 uur

Kledingvoorschriften

Om rust en eenheid te creëren in de lessen voor senioren, heeft Dance On Point voorgeschreven kledingvoorschriften die gelden voor Klassiek Ballet. 

Dance On Point ziet graag tijdens de balletlessen alle deelnemers met langere haren vast. De docente kan hierdoor de houding van de hals en rug correct corrigeren en kans op oogletsel door zwiepende haarpunten in het oog wordt geminimaliseerd.

De Danswinkel te Hilversum is op de hoogte van de kledingvoorschriften van Dance On Point en iedere lid krijgt 10% korting op zijn/haar bestelling. Adres: Spoorstraat 13.

FAQ

Veel gestelde vragen

Absoluut, dat is mogelijk als er ruimte beschikbaar is in de les en we een volledig ingevuld aanmeldingsformulier voor de proefles van u hebben ontvangen. Na aanmelding krijgt u zo snel mogelijk een bevestiging per e-mail. Daarna bent u van harte welkom bij de aangegeven eerste balletles.

Dat is één les na vrije keus. Na overleg kan tegen betaling van € 10,00 een tweede losse les gevolgd worden. 

Wij adviseren een aangesloten sportbroek, shirt en sokken aan te trekken.

Ja dat kan. Er zijn voor de deur beperkte eigen plekken en er zijn parkeermogelijkheden rondom de dansschool. Het is gratis parkeren.

Graag mailen naar info@danceonpoint.nl

Als u niet kunt deelnemen aan de dansles is dat uw eigen verantwoording, helaas u kunt geen dansles in halen. 

Klassiek Ballet 55+

Bij Dance On Point in Hilversum hebben we een bijzonder programma ontwikkeld voor senioren (55+) die geïnteresseerd zijn in klassiek ballet. Onze lessen zijn speciaal ontworpen om de unieke behoeften en mogelijkheden van volwassen leerlingen te ondersteunen, met aandacht voor zowel lichaamsbeweging als artistieke expressie.

Onze ervaren en toegewijde docenten begrijpen dat het nooit te laat is om te beginnen met ballet of om terug te keren naar deze prachtige kunstvorm. Daarom hebben we een lesomgeving gecreëerd die vriendelijk, ondersteunend en niet-competitief is, waarbij de nadruk ligt op plezier en persoonlijke groei.

In onze klassen voor senioren ligt de focus op het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie, evenals het verfijnen van techniek en het verkennen van artistieke expressie. We geloven dat klassiek ballet niet alleen fysieke voordelen biedt, zoals het verbeteren van de houding en het vergroten van de mobiliteit, maar ook mentale voordelen, zoals het bevorderen van concentratie, creativiteit en emotioneel welzijn.

Ongeacht uw niveau of ervaring, bent u van harte welkom om deel te nemen aan onze lessen. Of u nu een complete beginner bent of een voormalige danser die zijn passie nieuw leven wil inblazen, onze lessen bieden een inclusieve en ondersteunende omgeving waarin u kunt groeien en genieten van de schoonheid van klassiek ballet.

Kom en doe met ons mee bij Dance On Point in Hilversum en ontdek de vreugde van beweging, expressie en gemeenschap door klassiek ballet voor senioren!