Klassiek Ballet jeugd

Klassiek Ballet jeugd in Hilversum

Proefles Klassiek Ballet jeugd aanvragen


Klassiek Ballet jeugd danslessen

Vanaf 6 t/m 17 jaar komen leerlingen terecht in de klassieke balletlessen. Techniek staat voorop. Daarnaast zijn lichaamshouding, souplesse en elegantie belangrijke elementen. Er is veel aandacht voor een mooie uitvoering van de oefeningen en choreografieën en daarvoor moeten de leerlingen de techniek goed onder de knie hebben. Oefeningen worden uitgevoerd aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal. Klassiek ballet is de ideale basis voor andere dansstijlen.

Duur van de les: 60 minuten.

Lestijden

Maandag 15.00 uur (9-10 jaar)
Maandag 17.00 uur (9-12 jaar)

Woensdag 14.30 uur (6-8 jaar)

Vrijdag 16.30 uur (7-8 jaar)

Zaterdag 10.15 uur (6-8 jaar)
Zaterdag 11.30 uur (7-9 jaar)

Kledingvoorschriften

Om een sfeer van rust en harmonie te bevorderen tijdens onze Klassiek Ballet jeugdlessen, heeft Dance On Point specifieke kledingvoorschriften opgesteld. Deze voorschriften vormen niet alleen de basisoutfit voor optredens, maar stellen ook onze docenten in staat om de leerlingen optimaal te corrigeren, wat hun ontwikkeling ten goede komt.

Tijdens de balletlessen verwachten we bij Dance On Point dat alle cursisten met langere haren deze in en knot vastmaken. Hierdoor kunnen onze docenten de houding van de nek en rug nauwkeurig corrigeren, en wordt het risico op oogletsel door zwiepende haarpunten geminimaliseerd.

De Danswinkel in Hilversum, gevestigd aan Spoorstraat 13, is volledig op de hoogte van de kledingvoorschriften van Dance On Point. Daarom ontvangt elk lid van onze Klassiek Ballet jeugd 10% korting op zijn of haar bestelling.

FAQ

Veel gestelde vragen

Ja, dat kan zeker als er plaatsen beschikbaar zijn in de les en we een volledig ingevuld proefles aanmeldingsformulier van jullie hebben ontvangen. Na aanmelding ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging per e-mail. Daarna zijn jij en je kind van harte welkom bij de aangegeven eerste dansles.

Dit omvat één les naar eigen keuze. Op verzoek is het mogelijk om na overleg tegen een vergoeding van € 10,00 een extra losse les bij te wonen.

Wij adviseren fijn zittende (sport)kleding; denk hierbij aan een legging, shirt en sokken. 

Ja, dat is mogelijk. Er zijn een beperkt aantal eigen parkeerplaatsen voor de deur en er zijn ook parkeermogelijkheden rondom de dansschool. Parkeren is kosteloos.

Indien je niet kunt deelnemen aan de dansles, is dit jouw eigen verantwoordelijkheid. Helaas kunnen gemiste lessen niet worden ingehaald.

Klassiek Ballet: Jeugdlessen bij Dance On Point in Hilversum

Klassiek ballet, een kunstvorm die de gratie en discipline van beweging combineert, vangt de verbeelding en passie van jonge geesten. Bij Dance On Point in Hilversum, bieden we een uitnodigende omgeving waar jonge dansers de geheimen van deze prachtige kunst kunnen ontdekken en ontwikkelen.

De kunst van de Pas de Deux: Ontdekken en groeien

Een Vroege Start

Onze jeugdlessen zijn ontworpen om kinderen van alle niveaus en achtergronden te verwelkomen. Vanaf een jonge leeftijd kunnen kinderen instappen en beginnen aan een reis die hen zal laten groeien als dansers en individuen. Onze deskundige docenten brengen niet alleen de technische aspecten van ballet over, maar ook de belangrijke waarden van doorzettingsvermogen, discipline en zelfexpressie.

Een wereld van beweging en verbeelding: Lesinhoud

Barre Work

De basis van klassiek ballet begint aan de barre, waar de fundering van techniek wordt gelegd. Hier leren onze leerlingen de essentiële posities, houdingen en bewegingen die de kern vormen van het klassieke balletrepertoire.

Center Work

Na het verfijnen van hun vaardigheden aan de barre, verplaatsen onze dansers zich naar het midden van de vloer. Hier kunnen ze hun techniek verbeteren terwijl ze werken aan verschillende combinaties en choreografieën die hun flexibiliteit, kracht en elegantie vergroten.

Een gemeenschap van kunstenaars: Het belang van samen dansen

Vriendschap en Samenwerking

Bij Dance On Point geloven we sterk in het opbouwen van een ondersteunende gemeenschap waarin onze leerlingen kunnen gedijen. Door samen te dansen, ontwikkelen ze niet alleen hun technische vaardigheden, maar ook waardevolle vriendschappen en een gevoel van samenhorigheid dat hen door hun dansreis begeleidt.

Het podium roepen: Voorstellingen en optredens

Stralend in de Spotlights

Als hoogtepunt van hun harde werk en toewijding, bieden we onze leerlingen regelmatig de kans om op te treden en hun talenten te tonen aan een publiek. Deze ervaringen op het podium versterken hun zelfvertrouwen, creativiteit en passie voor dans, en creëren herinneringen die een leven lang meegaan.

Een uitnodiging tot ontdekking: Kom dansen bij Dance On Point

Of uw kind nu een beginner is die de eerste stappen zet in de wereld van het ballet of een ervaren danser die zijn of haar vaardigheden wil verfijnen, bij Dance On Point in Hilversum vinden ze een warme en inspirerende omgeving waar ze hun passie voor dans kunnen verkennen en cultiveren. Doe mee en betreed de magische wereld van klassiek ballet!

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze jeugdlessen en hoe u uw kind kunt inschrijven.