Over ons

Dance On Point is in de zomer van 2019 op poten gezet door Manon Weijn. Na een paar jaar een andere dansschool te hebben geleid, werd het tijd om haar vleugels uit te slaan. Pas aan het einde van het seizoen deed deze mogelijkheid zich aan en toen is het in een sneltreinvaart gegaan.

Het zoeken van een geschikte locatie, een logo ontwerpen, de website bouwen, een lesrooster opstellen, het pandje verbouwen en nog zoveel meer. We vonden een centrale plek aan de rand van een fijne wijk in Hilversum en van alle kanten boden mensen hulp om deze dansschool in 2 maanden tijd te realiseren. En nu is het dan zover. Dance on Point is realiteit geworden!

Meld je aan voor een proefles >

Bekijk docenten

ManonLunaRuna

Terug in de tijd

Toen Manon als klein meisje op balletles ging, werd haar al snel duidelijk: later heb ik mijn eigen dansschool. Na het volgen en afronden van een dansopleiding op de Fontys Dansacademie in Tilburg en de vervolgopleiding tot dansdocent op het Nova College in Haarlem, heeft Manon op diverse dansscholen les gegeven. Klassiek Ballet, Modern/Jazz en Streetdance zijn haar expertise.

Op deze dansscholen deed Manon veel ervaring op. Overal zag ze elementen die wel en niet bij haar passen, waar ze wel of niet achter staat. Van de lesmethode, tot de sfeer in de dansschool. Overal pikte ze wat uit, alle ervaringen nam ze mee en zo ontwikkelde ze haar eigen visie. Een visie over hoe een dansschool vorm gegeven moet worden. Over hoe je het beste kunt bieden aan de leerlingen.

Het werken voor andere dansscholen heeft haar veel bijgebracht en soms harde lessen geleerd. Maar ze kwam er altijd nog gepassioneerder uit. Met haar visie, creativiteit en wilskracht heeft ze haar eigen unieke lesmethode ontwikkeld.

Dit is bij heel Dance on Point terug te vinden. Uiteraard in de fijne lessen, maar ook in de uitstraling, de sfeer en de omgang met elkaar. Een belangrijke waarde is dat alle leerlingen zich thuis voelen in de dansschool. Niemand voelt zich meer of minder dan een ander. Ondanks dat er een selectiegroep is, waken wij ervoor dat niemand naast zijn schoenen gaat lopen. Iedereen is gelijkwaardig bij Dance on Point. Een groot saamhorigheidsgevoel vinden wij belangrijk.

Mijn droom is om nieuwe leerlingen aan te trekken, de dansschool uit te breiden en naar een nog hoger level te tillen. De visie van Dance on Point is om te groeien, maar altijd de intieme, persoonlijke sfeer te bewaren.

Docenten Dance On Point

Docent Manon

Klassiek Ballet | Peuter- en Kleuterballet | Modern-Jazz | Streetdance en Kidsdance

Manon (30 jaar) is eigenaresse van Dance On Point en heeft de dansschool in 2019 op eigen kracht op poten gezet. Haar grootste passie is klassiek ballet, maar daarnaast geeft ze ook met veel liefde modern/jazz lessen en zijn haar streetdance lessen vól energie. Buiten de reguliere lessen om, is Manon in te huren voor het verzorgen van kinderdansfeestjes en voor het maken van de openingsdans voor je bruiloft.

Manon staat bekend om haar lieve, zachtaardige karakter. Daar tegenover staat dat ze  gedisciplineerd is, streng wanneer nodig, creatief en een doorzetter. Ze heeft oog voor het individu en haalt het uiterste uit iedere leerling.

Docent Luna

Urban/Steetdance

Deze jonge creatieve en energieke dame is in 2020 afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie. Luna heeft haar stage bij Manon gelopen en daar vloeide een samenwerking uit.

Luna; “op het didactische vlak heb ik veel van Manon geleerd, de klik was er enorm en ik hoopte stiekem dat ik na het afstuderen bij haar in de dansschool mocht gaan lesgeven.”

Met haar grote enthousiasme weet ze haar uitdagende dancemoves tot in de details uit te leggen en over te brengen op haar leerlingen. Luna is gespecialiseerd in Feminine, Streetdance, Dancehall en geeft de les Urban/Streetdance en Feminine bij Dance On Point.

Hulpjuf Runa

Kinderlessen tot 7 jaar

Al vier jaar volgt Runa vol enthousiasme danslessen bij Manon. Runa is ontzettend gepassioneerd als het om dansen gaat. Ze danst niet alleen, ze leest ook graag boeken en artikelen over dansen, kijkt het liefst dansfilms en mag nu zelfs Manon helpen bij de peuter- , kleuter- en kinder danslessen. Dit doet ze dan ook met veel plezier en wie weet stimuleert het haar om later van haar passie haar beroep te maken! Runa is een lief meisje waarbij de leerlingen zich op hun gemak voelen. Ze helpt wanneer een leerling net wat extra aandacht nodig heeft.