Over ons

Dance On Point

Dance On Point is in de zomer van 2019 op poten gezet door Manon Weijn. Na een paar jaar een andere dansschool te hebben geleid, werd het tijd om haar vleugels uit te slaan. Pas aan het einde van het seizoen deed deze mogelijkheid zich aan en toen is het in een sneltreinvaart gegaan.

Het zoeken van een geschikte locatie, een logo ontwerpen, de website bouwen, een lesrooster opstellen, het destijds pandje verbouwen en nog zoveel meer. Inmiddels (2024) zijn we verhuist naar een grotere locatie met optimale fiscaliteiten dit gelegen in Kerkelanden.

Dance on Point is meer dan realiteit geworden en blijven ons ontwikkelen!

Het team

Manon
Eigenaresse & docente

Manon

Peuter- Kleuter- Kinder- Klassiek ballet | Modern-Jazz | Streetdance en Kidsdance

Manon (33 jaar) is eigenaresse van Dance On Point en heeft de dansschool in 2019 op eigen kracht op poten gezet. Haar grootste passie is Klassiek Ballet, maar daarnaast geeft ze ook met veel liefde Modern-Jazz lessen en zijn haar Streetdance lessen vól energie. 

Manon staat bekend om haar lieve, zachtaardige karakter. Daar tegenover staat dat ze gedisciplineerd is, streng wanneer nodig, creatief en een doorzetter. Ze heeft oog voor het individu en haalt het uiterste uit iedere leerling.

Artemi

Hip Hop en Streetdance.

Artemi, een collega van Manon. Beide kennen elkaar al een aantal jaar vanuit het dans vak. 

Artemi is creatief, sportief, doelgericht, lief en ze geniet om haar passie met iedereen te delen. Als jong meisje is ze begonnen met Showdance en heeft door de jaren heen, mede door haar opleiding aan de Kunstacademie, wedstrijden internationaal en meerder malen Nederlands kampioen is geworden, ontwikkeld als professionele Hip Hop/ Streetdance docent en danseres.

Ze is gespecialiseerd in Hip Hop en Streetdance, maar ook in Commercial, Feminine en High Heels vallen in haar straatje.

Artemi
Docente
Cangül
Docente

Cangül

Urban Fusion | Feminine

Van commerciële clipdans tot rauwe Hip Hop tot een Feminine choreografie met attitude; dansen is Cangül haar tweede natuur en haar grote liefde en ze doet niets liever dan deze liefde met anderen delen.

Cangül vindt het geweldig om haar leerlingen uit te dagen en hen te zien groeien. Haar ambitie is altijd om de leerlingen het beste uit hunzelf te laten halen, lekker in hun vel te laten voelen en het allerbelangrijkste: vooral veel plezier te laten hebben! 

Renee

Kleuter- Kinder -Klassiek Ballet | Modern-Jazz en Kidsdance.

Onze nieuwe docente is Renee, afgestudeerd aan de Utrechtse Dans Academie, specialisatie Klassiek Ballet. Renee is bekend met de Russiche Vaganova methode en heeft in haar tiener jaren vele lessen Modern-Jazz bij Manon gevolgd.

Renee is lief, heeft een hart voor kinderen, grappig, ambitieus, ijverig en heeft enorme passie voor het dans vak. Renee neemt de technische lesstof van Manon over, waardoor alle groepen hetzelfde aangeleerd krijgen. Manon geeft les in de andere studio, dus is in noodgevallen altijd dichtbij. 

 
Renee
Docente
Dionne
Docente

Dionne

Streetdance & kinderdansfeestjes

Docente Dionne heeft in dansseizoen 2022-2023 stage gelopen bij Manon en heeft veel op het didactische en pedagogische vlak geleerd. Naast het geven van haar Streetdance les bij Dance On Point, verzorgt Dionne namens de dansschool ook ontzettende leuke kinderdansfeestjes en rond ze haar studie af als sportdocente aan de ROC Amersfoort.
 
Dionne weet met haar energieke, gedisciplineerde en lieve karakter elk kind op haar/ zijn gemak te stellen en een plezierige, leerzame dansles van te maken. 

Vera

Events & dansclinics.

Deze jonge creatieve en energieke dame heeft meerdere jaren bij Manon gedanst en als dansassistente geholpen. Dat Vera passie heeft voor dans, dat blijkt wel, want naast haar studie aan de Pedagogische wetenschappen van primair onderwijs in Nijmegen verzorgt Vera namens Dance On Point ontzettende leuke kinderdansfeestjes en dansworkshops!

Vera; “op het didactische vlak heb ik veel van Manon geleerd, de klik is er altijd geweest en nog leuker dat er een samenwerking is uitgevloeid.”

Met haar lieve persoonlijkheid, weet ze elk kind op haar/ zijn gemak te stellen en door haar enthousiasme swingt iedereen mee! 

 
Vera
Docente
Teske
Docente

Teske

Kinderballet & dansfeestjes.

Teske is sinds haar 10e levensjaar begonnen bij Manon met danslessen volgen. Het begon in de dansstijl Streetdance, wat zich uitbreidde in Modern-Jazz en Klassiek Ballet. Door de de jaren heeft Teske haar sterk ontwikkeld in technische danslessen, hielp ze Manon met assisteren tijdens de balletlessen in de leeftijd van 2,5 tot 6 jaar oud, is ze elk jaar van de partij bij onze eindvoorstelling en geeft ze dit seizoen met passie balletles aan de aller jongste en verzorgt ze leuke dansfeestjes!

 

Terug in de tijd

Toen Manon als klein meisje op balletles ging, werd haar al snel duidelijk: later heb ik mijn eigen dansschool. Na het volgen en afronden van een dansopleiding op de Fontys Dansacademie in Tilburg en de vervolgopleiding tot dansdocent op het Nova College in Haarlem, heeft Manon op diverse dansscholen les gegeven. Klassiek Ballet, Modern/Jazz en Streetdance zijn haar expertise.

Op deze dansscholen deed Manon veel ervaring op. Overal zag ze elementen die wel en niet bij haar passen, waar ze wel of niet achter staat. Van de lesmethode, tot de sfeer in de dansschool. Overal pikte ze wat uit, alle ervaringen nam ze mee en zo ontwikkelde ze haar eigen visie. Een visie over hoe een dansschool vorm gegeven moet worden. Over hoe je het beste kunt bieden aan de leerlingen.

Het werken voor andere dansscholen heeft haar veel bijgebracht en soms harde lessen geleerd.

Maar ze kwam er altijd nog gepassioneerder uit. Met haar visie, creativiteit en wilskracht heeft ze haar eigen unieke lesmethode ontwikkeld.

Dit is bij heel Dance on Point terug te vinden. Uiteraard in de fijne lessen, maar ook in de uitstraling, de sfeer en de omgang met elkaar. Een belangrijke waarde is dat alle leerlingen zich thuis voelen in de dansschool. Niemand voelt zich meer of minder dan een ander. Ondanks dat er een selectiegroep is, waken wij ervoor dat niemand naast zijn schoenen gaat lopen. Iedereen is gelijkwaardig bij Dance on Point. Een groot saamhorigheidsgevoel vinden wij belangrijk.

Mijn droom is om nieuwe leerlingen aan te trekken, de dansschool uit te breiden en naar een nog hoger level te tillen. De visie van Dance on Point is om te groeien, maar altijd de intieme, persoonlijke sfeer te bewaren.