De dansles afsluiten met een virtuele knuffel!

Het is anders, het is wennen maar op afstand via een beeldscherm kan er ook zeker gedanst worden. Zo begonnen de eerste live danslessen via zoom na de kerstvakantie.

Ondanks dat vele dagelijks achter hun computerscherm bevinden, is het juist heerlijk om je school- of werkdag af te sluiten met een lekkere energieke dansles en dat zelfs achter weer een beeldscherm. En hoe gezellig is het om je dansgenootjes weer te zien en te spreken?!

– Zo benadrukken neuropsychologen door te leren dansen, letterlijk je hersencapaciteit in je brein blijft vergroten. Je stimuleert continu je hersenen om verbindingen te maken, dit komt omdat erin dans; bewegingen, muziek, emoties en sociale contacten gecombineerd worden. –

Via het beeld is te zien dat leerlingen de woonkamer vrij maken van stoelen, tafel, tapijt, ect, de laptop wordt gekoppeld aan de tv waardoor juf Manon ineens XL te zien is en wordt ervoor de balletles een stoel ter ondersteuning van een ballet-barre neergezet. Of zoals bij leerling Teske, is er een verrijdbare ballet-barre gemaakt, dit om tijdens haar les Klassiek Ballet te kunnen gebruiken. Manon “fantastisch om te zien hoe iedereen creatief wordt en de drive blijft volhouden!”

Zo genieten niet alleen de leden maar ook de ouders van de online lessen. Je kunt fijn meekijken met de dansles van je zoon en/of dochter of gewoon samen fanatiek dansen in de woonkamer. En dat laatste is het leukste! Als kind neem je die herinnering met je mee en op latere leeftijd kijk je daar met veel plezier op terug. Manon “mijn ouders dansten in mijn jeugdjaren met vreugde mee en dat mijn vader me in de woonkamer achterna danste met de chassé beweging zal ik nooit vergeten. Geweldig!”

Natuurlijk dansen we het liefst fysiek in de dansstudio en dat gaat zeker weer gebeuren. Wij als docenten kijken daar ontzettend naar uit! Maar tot die tijd blijven we gezellig op afstand dansen en houden we ons lichaam goed in beweging.