Eindshow 3 juli 2021

Voor de dansers van dansschool Dance On Point uit Hilversum was het een bewogen jaar met heel wat onzekerheden. Met een eigen gecreëerd buitentheater bij SV Olympia’25 traden de dansers op en kon het publiek genieten van vele performance.

In september 2019 zag de dansschool dat gevestigd aan de Vaartweg is het levenslicht, echter vanwege de lockdown is er vaker buiten dan binnen gedanst. Tot dusver is er 10 maanden gebruik gemaakt van de professionele, sfeervolle binnen locatie.

Eigenaresse Manon Weijn van dansschool Dance On Point; Elk dansseizoen oefenen de leerlingen naar een eindvoorstelling waarbij ze hun eind spectaculaire choreografieën op het toneel in een theater laten zien. Van ouders tot verzorgers, opa’s en oma’s, vrienden en kennissen, groot publiek is er dan altijd aanwezig! Als jonge tot ervaren danser, geeft dit je een enorme kick en krijg je een boost aan zelfvertrouwen.

En dan kun je wachten op creatief zijn of betere tijden en kwam eigenaresse Manon Weijn op het idee om een buitentheater op te bouwen en ging haar creatieve brein aan de slag, want kleine evenementen werden vorig jaar ook toegestaan. Door de aanhoudende maatregelen en de bijkomende voorbereidingen die in principe maanden van tevoren in werking worden gezet, vroeg dit om meerdere scenario’s uit te denken. De locatie was nog onbekend, maar de kern stond vast; er komt een podium waarop gedanst wordt door dansers en een aangename plek waar het publiek kan plaatsnemen. Dus nu nog de locatie vinden.

In de periode dat er niet fysiek in de dansschool gedanst mocht worden, werden het outdoor danslessen op de sportvelden bij SV Olympia’25 in Hilversum. Weijn “Mijn dank is enorm groot dat zij hun kunstgrasveld ter beschikking stelden en ondanks moesten we de voorbije maanden de regen, hagel, sneeuw en een soms de zeer hete zon trotseren, maar alle jeugd dansers konden daardoor blijven genieten van hun danslessen.

De eindshow

Zaterdag 3 juli was de grote dag en werd uitgevoerd door grote en kleine dansers, beginners tot gevorderd. Het waren lieve, mooie, vertederende, ondeugende, stoere en uitdagende dansacts, dit in de dansstijlen: Modern-Jazz, Klassiek Ballet, Streetdance, Kidsdance, Peuterballet, Kleuterballet, Kinderballet, Urban Fusion en Feminine.

Wel ging het anders dan bij een normale eindshow. Elke dansgroep kreeg een kwartier lang podiumtijd en wisselde ook het publiek steeds van samenstelling. “Er kan dit jaar minder publiek aanwezig zijn, maar de kinderen hebben nu wel een einddoel. Dit hebben zij zo gemist”, aldus de eigenaresse.

Geduld en flexibiliteit kwamen er zeker bij kijken, maar met in oplossingen denken kom je heel ver. Weijn “Zo fijn om te merken dat leerlingen zo uitkeken naar hun dansoptreden en ouders live de groei en ontwikkeling van hun eigen zoon en/ of dochter konden zien.”