Koningsspelen 2021

Wat was het een dansfeest op vrijdagochtend 26 april 2021 bij de Vondelschool in Hilversum. Alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 dansten fanatiek mee met de dansclinic die werden verzorgd door docente Manon en Vera van Dance On Point.

De Koningsspelen is door initiatiefnemer Richard Krajicek (oud-tennisser) bedacht en met dank aan Krajicek foundation en de Johan Cruyff foundation is de eerste editie Koningsspelen op vrijdag 23 april 2013 tot stand gekomen. Mede door de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, maar vooral omdat de koning vond dat kinderen en ouders beter bewust moesten worden van het feit hoe gezellig, leuk en goed ontbijten en actief bewegen (sporten) voor het kind is.

Traditiegetrouw is elk jaar de laatste vrijdag voor Koningsdag de Koningsspelen. Ruim 6000 basisscholen in het primair onderwijs deelnemen hieraan mee en geven een eigen invulling aan deze sportieve dag. De meeste scholen starten gezamenlijk met het “Koningsontbijt” dat overgaat in verschillende sportactiviteiten, zoals dans, zang, sport of andere spel elementen.

Ondanks de onzekere situatie en beperkingen betreft COVID-19 nodigde De Vondelschool in Hilversum ons uit om dansclinics de gedurende ochtend te verzorgen. In het kader van “bewegen is gezond “en “ervaar hoe leuk dansen is” deelnamen wij met plezier mee aan de Koningsspelen van 2021!

De dansstijl Streetdance (een stoere dansstijl voor alle leeftijden vanaf 4 jaar en ouder) werd tijdens de dansworkshops gegeven. De klassen waren gehalveerd en wisselden elkaar om het half uur af. Afhankelijk van de leeftijdscategorie met de daarbij passende motorische vaardigheden, kregen de basisschoolleerlingen een warming-up, maakte ze kennis met het aanleren van een choreografie op een top 40 nummer en sloten ze de dansles af met een cooling-down. Ook al ging de bel af na 25 minuten, dan moest de choreografie nog één keer gedanst worden, want genoeg konden de leerlingen er niet van krijgen!

Vondelschool Hilversum, dank voor jullie enthousiasme, inzet een goede zorgen! Wij hebben genoten, tot snel.