Sinterklaas en het Pieten Dansfeest 2022

Sinterklaas en zijn vrolijke pieten kwamen ook dit jaar weer gezellig bij ons in de dansschool langs. Voordat de beste man aankwam verzamelde vele jonge dansers van Dance On Point als pieten in prachtige pietenkostuums in de dansstudio.

De liedjes; Sinterklaasje kom maar binnen met je piet.. Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje.. Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.. Uit volle borst zongen de kinderen mee en daar stond dan Sinterklaas met vreugde in de deuropening toe te kijken. Wat was hij verrast zoveel stralende gezichtjes te zien en nam plaats op zijn stoel met daaromheen neergelegde kleurrijke pakjes, jute zakken en opgehangen feestslingers.

Sinterklaas zag vele nieuwe gezichten maar herkende nog vele kinderen van vorig jaar en was enorm nieuwsgierig wat ze tot nu toe hadden geleerd. Ballet leerling Yara wilde dat al te graag laten zien! In opdracht van Sinterklaas kwam de danspiet bij Yara aan de balletbarre staan en voerden zij samen de beweging grand plié uit. Piet kreeg her en der nog wat ballet tips van Yara mee, onder andere moesten de voeten verder opengedraaid worden en moest piet dieper door de knieën zakken. Maar voor de rest deed de danspiet het super goed!

Nadat Yara met volle trots de oefening had voorgedaan, kregen de andere kinderen ook zin om met de pieten te gaan dansen. Er werd een kring gemaakt, muziek van “linkerbeen, rechterbeen” klonk door de speakers heen en de voeten gingen van de vloer. Ook werd het verhaal van de stoomboot gedanst.

Na al het dansen was het tijd om met Sinterklaas en zijn pieten op de foto te gaan en was het samen nog even na kletsen. Tussentijds waren de andere twee dansgroepen bij het pieten parcours aangekomen en om vervolgens ook nog geschminkt te worden. De groepen rouleerde elkaar rustig en goed af, zo kon Sinterklaas ook zijn aandacht optimaal verdelen.

Wij, alle kinderen en begeleiders hebben onwijs genoten van deze middag en zien Sinterklaas en zijn pieten al te graag volgend jaar weer terug!