Van casco pand tot een professionele dansschool

Op woensdag 27 september 2023 kreeg eigenaresse Manon Weijn van dansschool Dance On Point de sleutel van haar nieuwe pand gevestigd aan de Franciscusweg 10 a 14 in Hilversum.

Het pand werd casco opgeleverd, meer dan vier muren, één water pijpleiding en één elektra aansluitpunt waren er niet. In de periode daarvoor, omdat er gebouwd werd door de projectontwikkelaar, was er geen gelegenheid om van tevoren te passen en te meten. Zodra we dan ook de sleutel kregen gingen we er volop tegenaan. We hadden ten slotte een deadline. Eind december 2023 moesten we vanwege bepaalde redenen de Vaartweg verlaten en hadden we geen andere keus om na de kerstvakantie de danslessen voort te zetten op de nieuwe locatie. Er was behoorlijk wat werk aan de winkel!

Het dagelijkse klusteam bestond uit vrijwilligers, namelijk Manon haar partner en haar zelf, haar ouders en schoonouders. Zo nu en dan sprongen Manon haar vrienden bij. Van celbetonwanden neerzetten tot waterafvoerpunten leggen, elektriciteit bedradingen trekken en wanden sauzen, dit werd allemaal onderhanden genomen. En nee, niemand van ons is aannemer of werkt in de bouw. Na veel ingelezen te hebben, online filmpjes hebben bekeken en allemaal twee rechterhanden te hebben, hebben we het project voor elkaar gekregen.

De professionele balletvloer die tevens gelast is hebben we laten inleggen door Interline Sportsystemen BV uit Lienden. De vloer bestaat uit meerdere lagen dat in totaliteit 65% veerkracht terug levert en waarop een perfecte toplaag ligt dat de precisie van stroef- gladheid biedt. Voor onder andere de balletlessen fantastisch met pirouettes draaien en zowel voor de Moderne lessen maakt het vloerwerk ideaal. Nog een leuk feitje wie deze balletvloeren meer gebruiken, namelijk ook het Nationaal Ballet en een aantal HBO dans academisch.

De dansschool beschikt ook over de gehele ruimte van mechanische ventilatie. Dit betekent dat de lucht in een aantal minuten volledig gezuiverd wordt met verse warme (wintermaanden) of koude (zomermaanden) lucht binnen blaast. In beide dansstudio’s, kleedkamers, lounge en toiletgroepen vindt dit plaats.

Na drie maanden elke minuut van de dag besteed te hebben, zelfs tijdens de kerstdagen, hebben we een prachtig eindresultaat neergezet! Alle faciliteiten zijn aanwezig, grote dansstudio’s, ruimte kleedkamers en verscheidene zit mogelijkheden voor wachtende ouders en zelfs een koffiemachine die door iedereen gebruikt kan worden. Kortom: we hebben een heerlijke plek waar we verder kunnen ontwikkelen.